Canada 2012 - Video's, Newfoundland

De diverse videos die we in Newfoundland hebben geschoten...



Vanuit St. Anthony maakten we een boottour om ijsbergen en walvissen te spotten. Bij vertrek om 0900 uur was het behoorlijk mistig, toen we enkele kilometers buitengaats waren klaarde het op en konden we een aantal ijsbergen bewonderen.



Deze ijsberg lag een klein stukje uit de kust bij Great Brehat, en kan je gewoon vanaf de kant bekijken. Great Brehat ligt ongeveer 15 kilometer bij St. Anthony vandaan, de "Iceberg Capitol of the World".



Vanaf het Cape Norman Lighthouse, op zo'n beetje het uiterste noord puntje van Newfoundland, kan je vanaf de kant prima Humpback Whales spotten; ze zwemmen vlak onder de kust, en zijn goed te volgen zonder dat je met een bootje mee moet.



Een stuk van de kustweg #430, die bijna 100 kilometer langs de noord-west kust van Newfoundland loopt. Dit stukje is ergens tussen Squid Cove en Bad Harbour, richting Rocky Harbour en het Gros Morne NP.



Deze moeder eland met kleintje liepen door het water van de Brooks Pond te rennen. Moeder en kind hadden veel plezier, totdat ze genoeg hadden gespetterd en het land op renden. De kleine kwam nog 1 keertje even terug om daarna te verdwijnen. Fantastisch !



Het strand van Bakers Brook, in het Gros Morne NP. Hier waren we de avond ervoor ook al geweest, en hebben er toen genoten van een prachtige zonsondergang. Deze keer kwam de mist uit zee echter binnendrijven, en ziet het er toch heel anders uit.



Deze eland spotten we bij de Lobster Cove Head Lighthouse, vlakbij Rocky Harbour. Rondom het lighthouse kan je veel elanden spotten, helaas is het ook een plek waar veel mist voorkomt...en dat klopt !



Onderweg van Rocky Harbour naar Port aux Basques, over de Trans Canada Highway #1 kom je in het zuiden van Newfoundland langs de Table Mountains. De bergen waren niet helemaal zichtbaar door de zeemist die het land introk.



Met het mv Blue Puttees verlieten we Newfoundland vanuit Port aux Basques. De overtocht is ongeveer 180 kilometer en duurt ongeveer 6 uur. De aankomst in North Sydney was in de avond.



Neem alstublieft een momentje om ons gastenboek te tekenen.

Menu

Canada 2012